I Sverige förknippas begreppet “kontokredit utan UC” med en viss typ av kontokrediter. Närmare bestämt rör det sig om de krediter där ett annat företag än UC (Upplysningscentralen) anlitas av långivaren för att göra en kreditupplysning. Det finns flera situationer då det kan vara fördelaktigt för dig som låntagare att ansöka om ett sådant lån. Läs vidare så belyser vi olika skäl till att du kan vilja överväga att göra detta!

3 anledningar att ansöka om en kredit utan UC

Några av de vanligaste anledningarna att ansöka om en kontokredit utan UC innefattar:

  • Den skyddade kreditvärdigheten. Varje förfrågan hos UC registreras i deras system och kan påverka din kreditvärdighet. Om du redan har många förfrågningar registrerade i systemet kan ytterligare sådana minska dina möjligheter att beviljas ett lån. Men genom att istället ansöka om en kontokredit hos en långivare som anlitar ett alternativt kreditupplysningsföretag kan du skydda din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen.
  • De ökade möjligheterna till ett beviljande. De långivare som inte anlitar UC för att inhämta kreditupplysningar kan ibland ha lite mindre strikta kriterier för sina lån. Åtminstone väljer de att se hela bilden när de bedömer din kreditvärdighet istället för att stirra sig blinda på de traditionella kriterierna. Därmed ökar möjligheten för ett beviljande, inte minst om du har en svagare kreditvärdighet eller tidigare har nekats lån hos andra långivare.
  • Den snabbare processen. De kreditgivare som erbjuder dig en kontokredit utan UC kan ofta ha snabbare handläggningstider. Detta tack vare att de använder alternativa metoder för att bedöma din kreditvärdighet. Istället för att vända sig till Upplysningscentralen (UC) anlitar de andra kreditupplysningsföretag, såsom Bisnode eller Creditsafe. Den snabbare processen kan vara en viktig faktor för dig som snabbt behöver kunna låna pengar.

Säkerställ att du kan betala tillbaka ditt lån

Denna typ av kredit har en rad olika fördelar. Fördelarna innefattar såväl den skyddade kreditvärdigheten som de ökade möjligheterna till ett beviljande och den överlag snabbare processen. Därmed är detta ett bra alternativ för de flesta låntagare som är intresserade av att ansöka om en kontokredit. Det är dock viktigt att komma ihåg att du alltid har ett ansvar för att återbetala ditt lån. Därför bör du noga analysera dina möjligheter att göra detta innan du gör din ansökan.