Många drömmer om ett fritidshus – en plats för lugn, ro och avkoppling. Många letar dessutom länge men utan att hitta något som känns perfekt – och då kan ett alternativ vara att bygga i stället för att köpa ett befintligt. En väg att gå, om man hittat en lämplig tomt, är att välja ett nyckelfärdigt fritidshus. Läs mer om vad det är samt vilka för, – och nackdelar som finns med det här.

Vad innebär nyckelfärdigt fritidshus?

För att kunna reda ut vilka för, – och nackdelar som finns med att välja ett nyckelfärdigt fritidshus kan det först vara bra att veta vad det är. Nyckelfärdigt innebär i praktiken att man väljer en modell från en leverantör och behöver sedan inte göra något själv förrän det är färdigt att flytta in i – med andra ord den dagen man kan sätta nyckeln i låset, kliva in och använda huset som sitt eget.

Fördelar med nyckelfärdiga fritidshus

Det finns flera fördelar med att välja ett nyckelfärdigt – inte minst det faktum att man inte behöver göra något själv. Den leverantör man väljer kommer göra allt jobb – alltifrån att söka bygglov till att resa det nya huset. Man sparar alltså en hel del tid men det finns även andra fördelar.

  • Mycket att välja på – Stort fritidshus eller litet, modernt eller klassiskt? Det finns gott om olika modeller att välja bland för den som är intresserad av ett nyckelfärdigt. Det finns kort och gott något som passar för dom flesta.
  • Välj läge själv – En annan fördel med att bygga nytt är att man inte behöver göra avkall när det gäller läge. För många är läget det allra viktigaste och det kan också vara orsaken till att man ännu inte hittat det perfekta fritidshuset. Nyckelfärdigt eller nybyggt på andra sätt – oavsett finns möjlighet att bygga vid sitt drömläge.
  • Vet priset i förväg – Köper man ett nyckelfärdigt fritidshus innebär det också att man får veta den exakta summan i förväg. Bygger man själv är det inte ovanligt att det dyker upp oförutsedda kostnader som man inte räknat med men här tillkommer bara eventuella kostnader om man gör tillval under byggets gång.

Nackdelar med nyckelfärdiga fritidshus

Det finns många fördelar med att välja nyckelfärdigt för den som drömmer om att bygga ett eget fritidshus. Till nackdelarna däremot hör egentligen bara priset – det är betydligt dyrare än att bygga själv men å andra sidan behöver man ju som sagt inte göra något själv.