Det kan vara svårt att hitta kontorsplatser till företaget, och det är många faktorer som påverkar om man kommer trivas på kontoret som man till sist väljer. En del saker kan man inte styra över, som t.ex. vad för andra människor som jobbar där, men det finns mycket som man kan påverka själv i valet av kontor. Ett exempel på detta är platsen för kontoret, vilket kan underlätta vardagen mycket. Om man har sitt kontor inom gång- eller cykelavstånd innebär det att man kan få lite motion och frisk luft på vägen till jobbet. Om det kommer många besökare till kontoret kanske en prioritet är att det ska vara enkelt för dem att ta sig dit, t.ex. via buss eller tåg. Det finns flera saker att fundera över när det gäller bästa adressen för ett kontor i Stockholm, och ännu fler kontor att välja mellan.

Tre sätt att trivas och må bra på kontoret

  • Se till att lära känna de andra som arbetar där. Det spelar ingen större roll om de jobbar på samma avdelning, eller om de bara är på ett kort besök. Ett inbjudande sätt smittar av sig, och kommer att göra arbetsmiljön bättre för alla på kontoret. Undvik till varje pris att snacka skit om andra på arbetsplatsen, då det bara skapar sämre stämning för alla. Är det problem så ta det direkt med den det berör istället.
  • Var gärna personlig och sätt lite egen prägel på inredningen. Det kan man göra med en växt, foton eller andra tavlor, eller med ett citat. Detta kan också vara en perfekt isbrytare för besökare på kontoret, som kanske hejar på samma lag, eller har besökt samma plats.
  • Gå ut och promenera på rasterna och få både dagsljus, rörelse och frisk luft. Kanske finns det någon kollega som vill gå med och småprata litegrann. Det hjälper både koncentrationen och sömnen att få en stunds dagsljus varje dag, och det bästa är att vara ute mitt på dagen. För den som har möjlighet till dusch, och tid att byta om, är en lunchjogg ett perfekt sätt att få ny energi till eftermiddagen!