Ett företag kan behöva låna pengar från en bank eller långivare av flera olika skäl. Det kan till exempel vara lån för att lösa akuta likviditetsproblem, investeringar i fastigheter, maskiner och inventarier eller för att kunna anställa mer personal. Du kan ansöka om företagslån med låg ränta oavsett om ditt företag är ett aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma.

Vissa krav för att få låna kan dock skilja sig åt. Summan som man kan få låna skiljer sig också åt. Det handlar dock främst om olika långivares möjligheter att låna ut pengar och inte vilken bolagsform som företaget har.

Att tänka på när du ska teckna företagslån med låg ränta

När du ska ansöka och teckna ett företagslån med låg ränta finns det några saker som du bör tänka på innan du gör det:

  • Jämför banker och långivare! Detta är A och O när du ska ansöka om ett lågräntelån. När du jämför mellan flera olika banker och långivare kan du få företagslån med låg ränta och bra villkor. Du bör jämföra några olika alternativ för att kunna göra en bra jämförelse.
  • Undersök och håll koll på villkoren. Att noggrant läsa igenom lånevillkoren innan du ska låna pengar till ditt företag är en viktig del i låneprocessen. Det är ofta omfattande och finstilt text men viktigt för att veta vilket ansvar som du har som låntagare. Det handlar till exempel om det krävs någon form av säkerhet för lånet, vad som händer om du inte betalar i tid och om du kan lösa lånet i förtid utan extra avgift.
  • Använd med fördel låneförmedlare! Genom att använda en låneförmedlare kan du få många olika erbjudanden från flertalet banker och långivare. Detta sker oftast enbart med en enda kreditupplysning. Detta är särskilt viktigt om du ska ansöka om lån till din enskilda firma. Detta eftersom kreditupplysningen sker på dig som privatperson. Att ha många kreditupplysningar kan vara negativt för en långivare.

Att låna pengar kan också vara en tidskrävande process. Om du använder en låneförmedlare slipper du också lämna samma information och genomföra samma ansökningsprocess flera gånger om. Dessutom får du alltså även fördelarna att du kan jämföra flera banker och långivare samt få bättre koll på villkoren.