Hemlarm för alla

Ett hemlarm ökar tryggheten i många hem. Det finns många aktörer som erbjuder hemlarm i Sverige och det kan vara svårt att jämföra både den tekniska biten och kostnaderna för ett hemlarm. Ett hemlarm är kostsamt men andra kostnader minskar som till exempel försäkringskostnader.

Verisure och Sector Alarm är stora inom marknaden för hemlarm. De hyr ut larmutrustningen och du betalar därför enbart för när du använder ditt hemlarm. När du inte vill ha kvar larmet så monteras det ner. Men det finns även andra företag som gör hemlarm. Några exempel är Säkra Larm, Garda Alarm och Svenska Larm. Här slipper du höga månadskostnader eftersom du istället köper eller betalar av larmet under en period. Andra exempel på aktörer på marknaden för hemlarm i Sverige är Sensor Alarm och Gardio. Skillnaderna mellan de olika företagen som erbjuder hemlarm kan till exempel handla om själva kontrollen. De flesta larmföretag erbjuder väktarutryckning i händelse av att larmet går av men enbart vissa går in i ditt hem och kontrollerar. Du bör välja ett hemlarm som erbjuder någon typ av väktartjänst eftersom ett larm där det inte finns någon åtgärd har visat sig inte fungera lika bra som ett hemlarm som följ av en åtgärd.

Ett hemlarm kan sänka dina försäkringskostnader

En sak som många glömmer bort när det gäller hemlarm är att de i många fall kan minska kostnaderna för försäkringspremien. Kolla med just ditt försäkringsbolag vad som gäller om du installerar ett hemlarm i ditt hem. Troligtvis kommer dina försäkringskostnader att sjunka eftersom många försäkringsbolag vet att ett hemlarm minskar risken för inbrott och de kostnader som kommer med ett inbrott. Kostnaden för ett hemlarm handlar oftast om några tusenlappar om året och om du tittar på en längre tidsperiod om till exempel fem eller tio år så sjunker kostnaderna. Dessutom tillkommer installationskostnader ofta samt startkostnader om några tusen. Men från den totala kostnaden kan du alltså dra av det du spar in på din sänkta försäkringspremie. När du beställer ett hemlarm som du hyr så betalar du ofta en månadsavgift och installation samt avinstallation av hemlarmet ingår ofta.