Hur mycket kostar det att anlita en rörmokare?

En rörmokare erbjuder flertalet tjänster som har med VVS att göra. Oavsett vad man behöver hjälp med så tar dom flesta betalt per arbetad timme, vilket gör det lite enklare än om dom hade tagit olika priser för olika typer av jobb. VVS är ett brett område och hur mycket hjälpen kommer att kosta kan också påverkas av var man bor. I Stockholm är priset ofta lite högre på grund av den stora efterfrågan.

Priser för privatpersoner

En rörmokare jobbar som sagt med VVS – värme, ventilation och sanitet. Det finns många gånger man kan behöva anlita en och många funderar över då över hur mycket det kommer att kosta. I snitt tar en rörmokare ca 500 kronor i timmen för att utföra olika typer av arbeten hemma hos privatpersoner.

Förutom timpriset får man ibland även betala en summa för servicebilen som används. Dessutom får man ofta betala för resekostnader. Är inte problemet akut ska man därför se till att be om offerter innan man bestämmer sig för att anlita någon. Priserna mellan olika firmor kan skilja sig mycket och det kan definitivt vara värt att kolla upp.

Jourtid och röda dagar

Under helger, kvällar och röda dagar får man givetvis räkna med att betala ett högre pris vare sig man befinner sig i Stockholm eller någon annanstans. Ibland är priset så mycket som dubbelt så högt – så tar rörmokaren normalt 500 kronor i timmen hamnar det ofta runt tusenlappen under jourtimmar.

Har man ett akut problem bör man dock inte vänta, utan för säkerhets skull är det bäst att kontakta någon som kan komma trots helg, kväll eller högtidsdag. stockholmsrörmokare.se är en av de som erbjuder riktigt bra service.

Högre priser i storstäderna

För tjänster inom VVS är priserna ofta högre i storstäder. Det beror helt enkelt på att tillgången på yrkeskunniga är mindre än efterfrågan, vilket gör att dom som är aktiva inom yrket kan ta mer betalt. Det finns såklart även rörmokare i Stockholm som försöker hålla nere för att locka kunder men generellt får man räkna med att betala lite mer i timmen här.

Exakt hur mycket det kostar att anlita en rörmokare är alltså svårt att säga eftersom det finns flera saker som påverkar priset. Just därför ska man vara noggrann att kolla igenom flertalet offerter när det finns möjlighet, för att inte riskera att behöva betala för mycket.