Att köpa in rollups till företaget görs i vissa fall slentrianmässigt. Dessa produkter har blivit en grundnivå av utrustning för att kunna nå ut med sitt budskap under evenemang eller på kontor. Rollups är dock inte fullt så enkelt som det kan verka vid en första hastig tanke. Det finns en rad olika varianter av dessa, med respektive fördelar. Att välja bra material i våden som bär tryck är någonting som gör skillnad. Rolltex är ett av de material som visat sig ha mycket god hållbarhet. Vill man ha en billig rollup kan man istället titta på andra sätt att få ner kostnaden. Att kompromissa med våden är ofta inte någonting gynnsamt.

Dubbelsidig rollup

När man vill ha rollups för enkla och snabba situationer kan man välja bland de klassiska varianter som finns att beställa. Dessa utgörs av en kassett, en bildväv och en teleskoppinne. Trycket är på en sida tyget och man kan ställa dessa mot en vägg för att baksidan inte skall synas. Trots att det är en rollup av enklare typ, kan man få densamma i olika storlekar. Genom att anpassa hur mycket av väven som rullas ut, kan man påverka hur budskapet skall presenteras.

Den som vill ha en exklusiv rollup vilken kan placeras var som helst, kan titta på en dubbelsidig rollup. Här finns stativet i mitten av två våder. Detta innebär att man kan så samma, eller olika budskap från båda sidor. Någonting som inte bara är tilltalande estetiskt, utan som också kommer med sina respektive fördelar då exponering blir smidigare. Även här är det viktigt att man väljer tyg som håller för de utmaningar som väntar. När man tittar på dubbelsidiga rollups är det inte ovanligt att det är upp till fem olika storlekar som erbjuds. Här kan man fundera noga innan man bestämmer sig för hur man vill använda sin utrustning vid synlighetsförsök.

Ersätt våden med nytt budskap för dagen

Är man i behov av att kunna visa olika budskap beroende på situation, kan man vinna på att ha flera olika bildvåder. Den som bäst stämmer med det man skall marknadsföra för dagen används medan de övriga förvaras tillsvidare. Har man olika inriktningar och områden man vill jobba med, kan detta vara någonting värt att ha med i beräkningarna när man beställer rollups. Leveranstiden är snabb för de flesta rollups som finns på marknaden och man kan inom någon vecka hinna få sina produkter beroende på var man beställer hem dessa.